ENLIGHT

teaching and learning award
2021 UGent

Met de samenwerking tussen 9 Europese universiteiten heeft Enlight niet alleen het doel kennis makkelijker uit te wisselen en te vergroten, maar ook van de mens een eeuwig “student” te maken. Deze samenwerking zorgt dat nieuwe deuren geopend kunnen worden. 

Met welke blik benaderen we deze nieuwe potentiële wereld? Zoomen we in en/of zoomen we uit, wat de twee mogelijke functies van de verrekijker zijn? Durf denken kan onmogelijk zonder durf kijken. Wie durft de blik uit te zoomen, afstand te nemen, platgetreden paden te verlaten en hierdoor de onzekerheid haar plaats binnen de wetenschappelijke wereld terug te geven? Is het niet net de onzekerheid die leidt tot meer potentiële kennis?

De award weerspiegelt dit alles, het is de eeuwige student die vol overtuiging de wereld der onzekerheid betreedt met als instrument, de blik, de verrekijker. 

De belangrijkste uitdaging ligt erin de verrekijker te hanteren waarvoor hij niet bedoeld is, zijnde afstand durven te nemen van de dingen die op het eerste zicht “evident” lijken te zijn.

Nadine De Meester Enlight
Ontmoeting Solidariteit voor het gezin Gent

ONTMOETING

Solidariteit voor het gezin,
Gent

GERAAKT

PVT medisch centrum Sint Jozef,
Tongeren

Geraakt PVT Tongeren
Vriendelijk wonen VZW Bejaardenzorg MM Gent

VRIENDELIJK WONEN

VZW Bejaardenzorg Maria Middelares,
Moorslede